sunnuntai 23. marraskuuta 2014

wedding story - osa 3.

juhlapaikka saatiin haltuun kello 12.


isäntä esitteli vielä talon toimintoja ja sitten päästiin hommiin.

mulla oli avuksi järjestelyapuun tilattu kaasoja paikalle kaksi, ja esikoisella keittiöhenkilökunnasta kaksi henkilöä.

pakin talossa on sisäänkäynti tuossa keskellä. molemmissa päädyissä on isot huoneet, ja keskellä wc:t, eteinen ja yksi pienempi huone johon on käynti toisesta päähuoneesta ja eteisestä. toisessa päädyssä on keittiö, joten sinne luonnollisesti aseteltiin kahvittelut ja pöydät. toiseen huoneeseen jätettiin vain 3 pirttipöytää jotta sinne mahtui uskonnolliset menot, bändi ja tanssilattia.

kannettiin siis pöydät paikoilleen, leviteltiin liinat ja aseteltiin koristeet. piisofkeik. paitsi,
juukeliksen hunajakennopallot ei mitenkään istuneet niinkuin halusin, joten niitä ränkättiin useaan otteeseen, ja usean henkilön toimesta. kunnes ystäväni M saapui paikalle punkkupullon kanssa, ja lasin kanssa katonrajassa heiluessaan sai pallot istumaan paremmin kuin hyvin. (kiitos!)  myös morsian sai tässäkohtaa viinilasillisen hermoja lepuuttamaan.

pientä kaaosta oli ilmassa aluksi kun teinit oli onnistuneet sössimään jugurttikastikkeet pitkin pitäjiä noutaessaan niitä meiltä. sitten ystävä L lähti kauppaan hakemaan uusia jugurtteja ja nälkäiselle morsiolle juustahampparia. ja luulin sen nappaavan lapset juhlapaikalle samalla reissulla. mutta tässä oli yks kommunikaatiokatkos. kun se saapui, ja mä kyselin että missä mun lapset on, niin kun se vastasi useaan otteeseen "en tiedä", luulin sen vitsailevan. ja seuraavaksi oli taas pientä paniikkia ennenkuin L hyppäsi autoon vasta todella niitä muksuja hakemaan. pahoittelut murulle, jonka pinna oli kuulemma kotona hiukan tässäkohtaa paukannut. (pennut hyppi kuulemma seinille himassa. hihi.)

kolmelta saapui loput esikoisen palkkaamasta keittiöhenkilökunnasta, ja laitoin ne keittiöhommiin. samalla saapui mun meikkaaja, joka viimeisteli mun prinsessalookin käden käänteessä.

siitä loikkasin wc-tilaan pukemaan mekkoa. joku jäi siihen oven taakse odottaan, ja käsi pyytään apua tarvittaessa. sukkahousut sain jalkaan hienosti, mutta pukua pukiessa kuului pahanenteinen "krats" ja vessan ulkopuolelle asti "s**tana!" ...no se oli vaan keskimmäinen lieve, joka oli irronnut kantimistaan, onneksi. kahdella pienellä hakaneulalla se saatiin hyvin paikoilleen.

muru saapui kello 16 "säätämään omiaan", eli kuulemma asettelemaan bändin kamoja paikoilleen.
mä huutelin ja ärisin hikisessä keittiössä että akka pitää saada ulos talosta first look-kuvauksia varten, ennenkun mulla paukkaa närvit!

2 kommenttia:

  1. Ihanat häämuistelot, loppuja odotellessa! Ja hurjasti onnea tietenkin!!

    Mua kiinnostaisi kovasti kuulla yksityiskohtaisemmin budjetista, suunnittelun aikataulusta jne. Ylipäätään kaikista järjestelyistä ja kantapään kautta opituista vinkeistä!

    Oon joskus ennenkin kommentoinut näitä juttuja sillä agendalla, että pienen budjetin häät itselläkin tiedossa. Nyt ne on sitten männäviikkoisen kosinnan ansiosta oikeasti tulossa ja öbaut huhtikuulle, joten ahmin sun hääjuttuja kyllä niin paljon kuin jaksat niitä suoltaa!

    VastaaPoista
  2. kiitos tuhannesti! onnea se olikin! kaikkinensa.
    ihanat häät. mä niin ilolla muistelen niitä. tuntuu vaan etten saa sanottua (kirjotettua) edes miten hienosti kaikki meni ja miten ikimuistonen viikonloppu se mulle oli!

    kiva jos hyödyt mun teksteistä! kysele vapaasti sitten. neuvon jos osaan. :) jahka saan illan avattua, niin kerron budjetista kyllä. se oli pieni. tosi pieni. :D

    VastaaPoista