lauantai 25. heinäkuuta 2015

Köyhät lomailee hoodseilla,
Suomenlinna. 
Bussilipun (hsl) hinnalla.

Kun olin koirien kanssa aamulenkillä, huomasin että aurinko kerrankin paistaa täydeltä terältä. Heitin heti kotiutuessa muksuille pikana aamupalat naamariin ja hypättiin samalta seisomalta lähijunaan. Ja siitä eväskaupan kautta Suomenlinnan lauttaan. 

Lauttamatka suokkiin on skideille aina kiva. Ja mulla on siitä helpot skidit, että nille kelpaa retkeksi mikä tahansa kohde, kunhan on eväitä mukana/tarjolla. 
Mutta Suomenlinna! 
Suomenlinnassa on eväiden lisäksi tunnelit, meri, laivat, kalliot, tykit, sukellusvene... Kaikki on niin siistiä ja vähän erilaista. 

Me vaan istuttiin kalliolla, ja mä nautin maisemasta kun penskat onki käsin merileviä. (Tää on ikuinen hitti.) Syötiin vatruskoja ja suklaamuffinssia, seikkailtiin tunneleissa, heiteltiin leipiä, ihmeteltiin sukellusvenettä, lapset kahlasi meressä. (Kundikin oli korviaan myöten märkä muutaman rantautuneen aallon jälkeen, mutta ei haitannut. Kotona oli jo vaatteet kuivat.) Taas tästä retkestä jäi mulle hyvä mieli. Etenkin siitä suunnittelemattomuudesta, spontaaniudesta ja siitä että "kunhan seikkailtiin" ja ihmeteltiin. 

- haluatteko nähdä? 
- kokeillaanko tätä? 
- mennäänkö tästä? 
- no tonkikaa. 
- menkää vaan mereen. Taas.
- kuivuuhan ne. 
- kyllä sieltä joku lautta kulkee. Ei ole kiire minnekään. Suokissa on oma erityinen tunnelmansa. Helppo ja kuitenkin spesiaali retkikohde. 

Ja uskomatonta. Aurinko suvaitsi paistaa koko retken. Halleluja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti