maanantai 22. heinäkuuta 2013

kesän paras piirakka:

muruseos:
8 dl    vehnäjauhoja
3 dl    sokeria
2 tl    leivinjauhetta
2 tl    soodaa
2 tl    vaniljasokeria
250 g    voisulaa
pohjataikina:
noin 2/3     muruseoksesta
2 dl    piimää
1    kananmuna
täyte:
1 l    raparperipaloja,  mustikkaa, vadelmaa tai omenaa
2 tölkkiä    rahkaa (2 x 250 g)
2 dl    sokeria
2    kananmunaa
3 tl    vaniljasokeria
pinnalle:
noin 1/3    muruseoksesta
 
Valmistusohje
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti