sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Köyhät lomailee hiukan kauempana kotoa, 
Lomavinkit, osa 3. 
Porvooseen autolla kaverin siivellä, 0 euroa.
Jäätelöt, kahvit, keksit, sämpylät, Porvoon vanha kaupunki, 16e.
Kungsberga - kotieläinpuisto - 28e / 4 henkilöä. (Muista käteinen!) 

Perjantaina muru kysyi multa olemmeko todella lähdössä Porvooseen päiväretkelle L:n kanssa. Ihmettely oli aiheellista, koska vettä tuli taas kun aisaa. 
Epäilin ettei L retkeä peru koska meitä ei ole sokerista tehty. Eikä tietty perunutkaan. Jee sille! 

Pyörähdettiin vanhassa kaupungissa kahveilla ja jädeillä, ja käveltiin ihastelemassa söpösiä katuja. Ensin sateenvarjojen alta, sitten ilman, kun aurinkokin suvaitsi ilmestyä meille. Aikataulu oli täysin avoin, joten retkestä jäi taas ainoastaan hyvä ja seesteinen mieli. Turistirysääkään ei ollut, koska sää. 




Etanoiden ennustelukin piti paikkansa, joten jatkoimme vielä "kungsberga"-nimiseen kotieläinpuistoon, joka sijaitsee noin vartin ajomatkan päässä Porvoosta. Tilalla on useita eläimiä ihasteltavaksi ja rapsuteltavaksi, sekä pieni kahvio. Maksutapana käy käteinen, mutta kivasti täti kirjoitti meille laskun, kun kaupunkilaistolloilla ei tietenkään käteistä ollut. 

Olin yhtä fiiliksissä elämistä kuin lapsetkin. Aaseja, vuohia, possuja ja pupuja sai ruokkia ja silitellä. Ja mehän ruokittiin ja siliteltiin! Urakalla. 





(Rutulle tuli vaan surku häkissä olevaa koiraa. Hakee sen kuulema maminsa kanssa pois sieltä, koska mamikaan ei varmasti halua että koiraa pidetään häkissä. Liikkis! Koirapuhetta on pidetty nyt jo kaksi täyttä päivää...) 

Onnistunut retki kertakaikkiaan. 
Rutiinifakkiutuneena ihmisenä suosittelen lämpimästi rakentamaan tämmöisiä "jokakesäisiä" perinteitä ja "pakkomenoja". Toimii! 
Vapaana aikataulutuksesta ja "mennään minne tuuli kuljettaa"-mentaliteetti antaa näille retkille vielä sen oman, pehmeän värinsä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti